Voordelen
Zoals bij elke internationale afspraak bevordert ook de hantering van de Troy ounce de internationale handel. Je eigen gouden munten, met het gewicht in Troy ounce, is dus overal verhandelbaar. Maar ze zijn bijvoorbeeld ook inwisselbaar voor andere bekende investeringsmunten. Canada, de Verenigde Staten en Australië geven speciale munten uit van 1 Troy ounce, die dus in theorie allemaal dezelfde waarde hebben.

De uitzondering op de regel is de Australische gouden kangaroo munt. Die heeft wel hetzelfde gewicht als de andere gouden investeringsmunten, maar er wordt elk jaar een nieuwe munt geslagen, met een ander ontwerp. Heel aantrekkelijk en leuk voor verzamelaars dus.

Goud heeft als investering een groot nadeel, het is niet productief. Met het bezitten van goud wordt geen meerwaarde geproduceerd. Aandeelhouders van bedrijven kunnen wel productief met hun aandelen omgaan. Ze kunnen een inbreng waarmaken bij het bedrijf waarvan ze aandelen bezitten. Elk aandeel vertegenwoordigt immers een stem.

De prijs van goud wordt zeker beïnvloed door de staat van de wereld. Wanneer er een ramp heeft plaatsgevonden zullen mensen sneller voor de zekerheid van goud kiezen. Waardepapieren zijn bij een ramp al snel verdwenen, raken verloren of beschadigd.

Het investeren brengt bepaalde risico’s met zich mee. Die risico’s zijn niet minder bij het investeren in goud, zilver of andere edele metalen en edelstenen. Ook die kunnen veel van hun waarde verliezen. Het is daarom altijd goed in zee te gaan met professionele adviseurs en handelaren.

Voor meer informatie, neem contact op met Digi uni goud.

BL02GOLD1_1414307f