Prijs
De prijs van goud is interessant als je erin wilt investeren maar natuurlijk ook als je erin wilt investeren. Via Digi Uni Goud kun je veel kopers van goud vinden en de prijzen die ze bieden vergelijken. Maar al snel zal je opvallen dat de prijzen van goud vooral uitgaan van het gewicht en de kwaliteit (in karaat) van het goud. Terwijl veel goud dat je thuis hebt waarschijnlijk verwerkt in sierobjecten zoals sieraden. Goud is tenslotte niet alleen populair omdat het zeldzaam en kostbaar is, maar ook omdat het mooi is. Het is ook altijd om die reden populair geweest, de oudste gevonden voorwerpen in graven en tempels zijn altijd sieraden en andere sierobjecten geweest. Goud is er gewoon bijzonder geschikt voor om te versieren en ceremoniële luister te geven.

Maar voor vele gouden objecten is deze bewerking tot sieraad of object niet van belang voor de prijs, het gaat puur om kwaliteit en gewicht. Pas als je een exceptioneel object hebt met een historische waarde zoals oude munten of sieraden of religieuze objecten zal vorm en bewerking van het goud extra waarde toevoegen aan de prijs die ervoor betaald wordt.

In bepaalde gevallen kan ook een recent object gemaakt door een gerenommeerde goudsmid of kunstenaar waarde toevoegen, bij zulke artistieke objecten is er vaak sprake van taxatie of certificering. Zulke historische of artistiek waardevolle gouden objecten kunt u doorgaans beter naar een specialist brengen zoals een veilinghuis in plaats van de standaard goudhandel.

Vooral met historische objecten voorkomt u zo ook dat er iets bijzonders verloren gaat, goud is ten slotte door de geschiedenis heen vaak meer geweest dan iets kostbaars. Voor de Inca’s uit Zuid-Amerika was goud de gestolde tranen van de zonnegod en de Egyptenaren en de Babyloniërs gebruikten goud voor amuletten die tegen kwaad beschermden. Ook kan goud juist door zijn kostbaarheid geschiedenis bevatten, veel koningen en andere leiders lieten hun wapenen en tekens te pas en te onpas in goud vervaardigen. Ook religieuze objecten werden vaak van goud vervaardigt of met goud versierd, denk maar aan de rijkelijk versierde relikwieën van heiligen in de katholieke kerk.

Gold-Price-Forecast-2014